Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακά τους οι καρκινοπαθείς


Οι καρκινοπαθείς έχουν φτάσει σε σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, ενώ στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών.

«Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από το ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης, Ροδούλα Τσαλουσίδου.


«Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο πέντε».

Οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα για τις εφημερίες.


Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη, τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη και εξέθεσαν στον διευθυντή Κωνσταντίνο Δαλαμπούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών στα νοσοκομεία.


Οι καρκινοπαθείς, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και σε πλατείες άλλων κεντρικών πόλεων.

«Σε ισχύ η θανατική ποινή. Οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς» γράφει το πανό που είχαν αναρτήσει στην συγκέντρωση της Αθήνας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: