Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά "Πρυτάνευσε ο διάλογος" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β.Α.


Μόνο τελικά η Παράταξη του Παύλου Βογιατζή αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τα άλλα η συζήτηση αναπτύχθηκε με κύριο Εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Γανιάρη, με περιγραφή της εκδήλωσης και της εξέλιξης της φωτιάς, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των εθελοντών από Σάμο , Μυτιλήνη και Ικαρία.

Ο Αρχιπύραρχος , γνωστός στους Σαμίωτες, κ. Χαράλαμπος Αφάλης εκτός όλων των άλλων, έκφρασε τη βεβαιότητά του για καλά σχεδιασμένη και εφαρμοσμένη πράξη εμπρησμού, η διαδικασία έρευνας είναι σε εξέλιξη και σε διάστημα δύο μηνών θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά τους. Το ίδιο είχε δηλώσει τις μέρες της φωτιάς και ο Δήμαρχος Χίου. 






Δεν έγινε βέβαια ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεων, αφού όπως συμφωνήθηκε ότι σε μερικές μέρες θα ξανα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Χίο, με πιο πιθανή ημερομηνία στις 25 Σεπτέμβρη, όπου προβλέπεται ότι το θέμα θα αναπτυχθεί περισσότερο, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορείς της Χίου να εκφράσουν  τις απόψεις τους και να συγκροτηθεί πλήρες πρόγραμμα - πρόταση αποκατάστασης. Λέτε να αλλάξει μυαλά και κυρίως  στάση ο κ. Γιακαλής?

Θα ακολουθήσει σύντομα από εδώ, πλήρες βίντεο της αποψινής συνεδρίασης. Εμείς αποφύγαμε να τοποθετηθούμε επιφυλασσόμενοι,  για τη συνεδρίαση της Χίου. Προς το παρόν αναρτούμε την επόμενη φωτογραφία προς "homework" για όλους μας. 


ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: