Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα βιβλίο τιμή για τους Σαμιώτες: «Όταν οι Έλληνες γράφουν ιστορία» του Αντώνιου Σίμου.


Από τις εκδόσεις «Πελασγός». Εμείς για πρόλογο αυτού του άρθρου θα αφήσουμε να διαβάσετε αυτό που έγραψε στις 14 Αυγούστου ο Μαθηματικός Γιώργος Βελονάκης.

Θα αναφέρουμε μόνο ένα σχόλιο...Μακάρι η πατρίδα μας να είχε λίγους ακόμα τέτοιους πραγματικούς Έλληνες. Γιατί υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν Έλληνες αλλά, λίγοι υπηρετούν έτσι την πατρίδα μας.

"Όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις " έχει πει ο Π. Κοέλο.


Έτσι στο πανηγύρι του ΑΨΕΣ Πυθαγόρα μου χαμογέλασε η τύχη και κέρδισα ένα υπέροχο βιβλίο...που το διάβασα μέσα σε 3 μέρες...

Είναι το αρτιότερο ιστορικό πόνημα που έχω διαβάσει.

Με πολύ ωραίο τρόπο παρουσιάζει την ιστορία των ΕΛΛΗΝΩΝ απο τη Κοσμογονία έως και τους νεότερους χρόνους.

Νομίζω πως έχει γύρω στα 20 ευρώ στο εμπόριο αλλά και 50 και 100 ευρώ να είχε, θα το αγόραζα.


Επίσης να πούμε ότι το έχει γράψει ένας Σαμιώτης, ο Συνταγματάρχης και Επιτελάρχης της 79 ΑΔΤΕ (υποδιοικητής τώρα) Σάμου ο κύριος Αντώνης Σίμος αν μη τι άλλο εμείς οι Σαμιώτες πρέπει να το στηρίξουμε διότι, τελικά, η Σάμος "βγάζει" σπουδαίους πνευματικούς ανθρώπους.

Διότι μόνο ένας τέτοιος θα μπορούσε να γράψει αυτό το πληρέστατο και "ευκολοδιάβαστο" ιστορικό δοκίμιο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Ελληνικό σπίτι.

Τελειώνοντας το είπα αυθόρμητα "ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ...."

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
Γεώργιος Βελονάκης
Μαθηματικός
Για πληροφορίες επικοινωνήστε κατευθείαν με το συγραφέα: ant.simos@yahoo.gr"


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο τίτλος του βιβλίου δικαιολογείται από το περιεχόμενό του, που αποτελεί μία σύντομη αναφορά (σύνοψη) της ιστορίας του Ελληνικού έθνους.

Στις 360 σελίδες του βιβλίου έγινε προσπάθεια να αναφερθούν τα κύρια γεγονότα που χάραξαν την ιστορία του Ελληνικού έθνους, προκειμένου οι αναγνώστες να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η γνώση της αληθινής ιστορίας είναι αναμφίβολα για κάθε έθνος το αντίδοτο της λήθης στην μακρά πορεία του χθες και πυξίδα στην πορεία του αύριο. Είναι η φυσική αντοχή του, ενάντια στις πιέσεις που δέχεται από τα αλληλοσυγκρουόμενα καταστροφικά συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

Σε μία εποχή που αμφισβητείται η εθνική ταυτότητα των λαών επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να εγκύπτουμε στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα του έθνους και να αποκαθιστούμε την ιστορική αλήθεια, ενάντια στην αλλοίωση που επιχειρούν οι διάφοροι ημιμαθείς αμφισβητίες του Ελληνισμού.

Το βιβλίο αποτελεί μία ελάχιστη απονομή χρέους, τιμής και αγάπης προς όλους εκείνους, τους επώνυμους και ανώνυμους, που αφιέρωσαν την ζωή τους στην προάσπιση της πατρίδας.
i-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: