Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η Γ Ν Ω Σ Η ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Τώρα και στη Σάμο.




Με ένα συμβολικό ποσό 80 ευρώ για 26 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και έκπτωση 50% στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, η «Ακαδημία των Πολιτών» ανοίγει τις πύλες της γνώσης και στη Σάμο, γνωρίζοντας μια μεγάλη απήχηση σε άτομα όλων των ηλικιών και μορφωτικού επιπέδου.

Ακαδημαϊκοί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της Ελλάδας και καταξιωμένοι επαγγελματίες, προσφέρουν μια συναρπαστική και διαφορετική ερμηνεία των κοινωνικών και ψυχικών φαινομένων, μιλούν για όλα τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον «πολίτη του κόσμου» και δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να προσεγγίσει τη γνώση υπό άλλη, συστημική προσέγγιση, καινοτόμο μεθοδολογία και με πρωτοποριακά διδακτικά συστήματα.


Ο Πρόεδρος της «Ακαδημίας των Πολιτών» & Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Παπάνης, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102 fm") σχετικά με τη λειτουργία της «Ακαδημίας Πολιτών» και στη Σάμο, όπως και σε άλλες 45 πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο και το Ανόβερο της Γερμανίας.

«Για τους ανθρώπους που δεν εφησυχάζουν, για εκείνους που το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας ή οι προσωπικές συγκυρίες, τους αρνήθηκαν την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όσους αναζητούν νέες γνωσιακές διεξόδους ή και επικαιροποίηση γνώσεων, για τους φοιτητές που βαρέθηκαν την αφ’ έδρας διάλεξη και γενικά για κάθε σύγχρονο πολίτη που ελκύεται στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, η Ακαδημία Πολιτών, δίνει την ευκαιρία συμμετοχής…» σημείωσε ο κ. Παπάνης.


«Η μιζέρια και το ελώδες νοητικά περιβάλλον, η αρνητική προσέγγιση της καθημερινής διαβίωσης, μόνο μέσω της Παιδείας μπορούν να αντιμετωπιστούν!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάνης, επισημαίνοντας και την κοινωνική διάσταση της «Ακαδημίας Πολιτών» καθώς μέσω αυτής, επιτυγχάνεται προσέγγιση και κοινωνικοποίηση ανθρώπων που αλλιώς θα είχαν μείνει ο ένας μακριά από τον άλλον, σε μια επικοινωνιακή αποξένωση, άκρως επικίνδυνη υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Η Ακαδημία των Πολιτών, δεν έχει τη λογική των παρελθόντων «ανοικτών πανεπιστημίων» σημείωσε ο κ. Παπάνης.


«Ταράσσει» την παρεχόμενη γνώση, δημιουργεί ένα νέο γνωσιακό υπόβαθρο και παράλληλα, αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο για εκατοντάδες πολίτες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να αισθανθούν πόσο όμορφη είναι η ανθρώπινη επικοινωνία και να δημιουργήσουν πυρήνες συζήτησης σχετικά με πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η συμβουλευτική, η προληπτική ιατρική,η ιστορία και η ιστορία της τέχνης, η φυσική, η δημοσιογραφία, τα οικονομικά, το περιβάλλον, οι πολιτικές επιστήμες, η λογοτεχνία…» επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής.


«Η συμμετοχή στην Ακαδημία των Πολιτών έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Παπάνης «όχι μόνο για τις γνώσεις και την κοινωνικοποίηση μέσω αυτής αλλά και διότι η .σπουδαστική ταυτότητα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και φορείς ανά την Ελλάδα, που με προθυμία αγκάλιασαν το θεσμό!» είπε, ενώ τόνισε πως «σε κάθε μεριά της Ελλάδας, δημιουργούνται και εξειδικευμένες ομάδες αυτογνωσίας, που καταπιάνονται με μείζονα θέματα της σημερινής διαβίωσης: Την κατάθλιψη, τα προβλήματα αδιέξοδων σχέσεων, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις κρίσεις πανικού, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών, κ.α»



Σημειώνεται πως, ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, μπορούν να εγγράφονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη ( 10.30 έως 12.30 π.μ) επικοινωνώντας με το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» και τον συντονιστή της Ακαδημίας στη Σάμο κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο (τηλ. 22730.28852 και 697.2230624)

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
'μαργαριτα ρι'

Δεν υπάρχουν σχόλια: