Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου κοντά στους εργαζόμενους της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος»


Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και το Δήμαρχο Σάμου, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητώντας την άμεση πληρωμή των εργαζομένων στον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί η Μ.Κ.Ο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Πολλοί από τους εργαζόμενους προχώρησαν σε καταγγελίες αφού εδώ και δύο μήνες που ξεκίνησε το πρόγραμμα δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου: "οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προερχόταν από την ανεργία και περίμεναν την πρόσληψή τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει εγκριθεί όμως λόγω της άδειας που έχει η αρμόδια υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας καθυστερεί η αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για να γίνει η πληρωμή του προγράμματος".


Έτσι το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί αυτούς τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη 4/9/2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Βαθύ για:

*** Για να γίνει ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

*** Να παρθούν αποφάσεις συλλογικά για τις ενέργειες που θ’ ακολουθήσουν, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

*** Να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο Αρχιπέλαγος, προκειμένου να συντονίζει και να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται.
Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: