Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ ο (Σάμιος) γιατρός που είχε κατηγορηθεί για τις απαλλαγές!


Ο στρατιωτικός γιατρός και πρώην διευθυντής της Α΄ χειρουργικής κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ, Μανώλης Νιώτης που είχε κατηγορηθεί για την εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς και για συμμετοχή στο κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για απαλλαγές γνωστών καλλιτεχνών, πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο Μανώλης Νιώτης είχε διαφύγει στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2004 για να γλιτώσει τη σύλληψη, καθώς στην Ελλάδα εκκρεμούσαν σε βάρος του τρία εντάλματα σύλληψης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 8 ετών και 6 μηνών.

Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2011 εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νότια Αφρική, όπου, σύμφωνα με το onalert.gr:


''Πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής όπου είχε διαφύγει ο στρατιωτικός γιατρός Μανώλης Νιώτης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ένας από τους “εγκέφαλους” του κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για απαλλαγές γνωστών καλλιτεχνών.

Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο, αφού αποδείχτηκε ότι πολύ μεγάλα ονόματα είχαν απαλλαγεί παράνομα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Ο γιατρός είχε διαφύγει στο εξωτερικό το 2004 και αρκετά χρόνια μετά είχε εντοπιστεί στη Νότια Αφρική,όπου και τελικά άφησε τη τελευταία του πνοή,από καρδιακό επεισόδιο την ώρα που κοιμόταν.''
i-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: