Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ".


Το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 5/9/2012 και μετά το πέρας της συζήτησης του θέματος «ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ» ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα προς την ελληνική Κυβέρνηση με το οποίο επισημαίνει και ζητά:

1. Το χάρισμα του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί έγκλημα εις βάρος των παραγωγών όλης της Ελλάδας.

2. Η διάλυση της ΑΤΕ θα επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού μια ιδιωτική τράπεζα θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα που θα το “κατευθύνει” σε μορφές παραγωγής, που δεν θα συμφέρουν τον ελληνικό λαό.

3. Πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η απόφαση για το χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία και να επαναλειτουργήσει.


4. Η συνέχιση της στήριξης του αγροτικού τομέα και ειδικά των συνεταιριστικών οργανώσεων, που πλήττονται περισσότερο από την απόφαση για τη διάλυση της Αγροτικής, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

5. Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των συνεταιρισμών.

6. Χρηματοδότηση των συνεταιριστικών οργανώσεων και των αγροτών με χαμηλό επιτόκιο η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την παρέμβαση στην αγορά αγροτικών προϊόντων και την κάλυψη καλλιεργητικών δαπανών από την άλλη. Τα δάνεια των συνεταιρισμών μπορεί να καλυφθούν με την δέσμευση των προϊόντων και την έκδοση των τιμολογίων επ ονόματι της τράπεζας σε ποσοστό 80% επί της τιμής του.


7. Καμιά πώληση παραγωγικών συνεταιριστικών μονάδων και ειδικότερα αυτών που επεξεργάζονται και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: