Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Υποτονική σε συμμετοχή μελών η 3η γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου Σάμου


Χωρίς τη μεγάλη συμμετοχή μελών του συνεδρίασε ο εμπορικός σύλλογος Σάμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Aeolis». Η χθεσινή συγκέντρωση στα πλαίσια της 3ης γενικής συνέλευσης έγινε παρουσία 25 – 30 περίπου μελών και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη συμμετοχή μελών που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στο ξενοδοχείο «Σάμος», όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Η μή ικανοποιητική παρουσία μελών, σύμφωνα με την πρόεδρο κ. Κάϊλα, οφειλόταν σε απουσία διαφόρων που συμμετείχαν σε διάφορες εκθέσεις, καθώς και σε ανεύρεση οικιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μέλη που τα παιδιά τους έγιναν εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα θέματα που είχαν τεθεί για συζήτηση ήταν τα εξής:

1. Απολογισμός των καλοκαιρινών δράσεων του συλλόγου.
2. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων.
3. Εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων.
4. Δημιουργία ιστοσελίδας του Ε.Σ.Σ.
5. Ενημέρωση από τον Δήμο Σαμίων σχετικά με την ανάπλαση της παραλιακής οδού Σάμου.


Λόγω της μακράς διάρκειας τοποθέτησης του Δημάρχου Σάμου στο 5ο θέμα, συζητήθηκε μόνο το 2ο θέμα (χειμερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων). Παρ’ όλο που στο τραπέζι έπεσαν αρκετές προτάσεις, τελικά με εισήγηση του προεδρείου θα εφαρμοσθεί το ήδη υπάρχον χειμερινό ωράριο, διευρημένο μόνο την ημέρα Σάββατο (από τις 10:00 – 16:00). Και αυτό γιατί έχει προγραμματισθεί το τουρκικό πλοιάριο από το Κουσάντασι να κάνει κανονικά τα δρομολόγιά του και το χειμώνα, μεταφέροντας επιβάτες από την Τουρκία.

Τα υπ’ αριθμ. 1, 3, 4 θέματα θα συζητηθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου Σάμου περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες από την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο το κρουαζιερόπλοιο «Costa Atlantica» θα προσεγγίζει το λιμάνι Βαθέος κάθε Τρίτη.

Στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την 26 Σεπτεμβρίου 2012, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε περίπτωση που υπάρξει μαζική διαμαρτυρία, αποφασίσθηκε τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Η διαμαρτυρία εστιάζεται στην αύξηση του ΦΠΑ, όπου είναι ένα μέτρο που θίγει ανεπανόρθωτα τους εμπόρους.
Αλέξης Κομνηνός
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: