Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για δωρεάν μεταφορές και συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών την Παρασκευή 21/9, που διεκδίκησε την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα: Επέβαλλε την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και καθόρισε την απόφαση του να κλείσουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 25&26 Σεπτεμβρίου με την απαίτηση της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος του αγώνα.

Ο αγώνας αυτός που στηρίχτηκε στη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων, δηλαδή στην κοινή δράση και την ενωτική πάλη εργαζομένων, μαθητών και εκπαιδευτικών, πρέπει τώρα να γίνει ακόμα πιο μαζικός και αποφασιστικός.

Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς περί «νομιμότητας» που επιχειρούν να ανακηρύξουν «δίκαιη» την τροϊκανή-κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει ούτε την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία και «άδικη» την πάλη των μαθητών και του λαού που αγωνίζονται για δημόσιο και δωρεάν σχολείο.


Να μην υποχωρήσει στο όνομα γενικών και αόριστων υποσχέσεων πως το πρόβλημα «θα λυθεί», από αυτούς που εδώ και χρόνια δημιούργησαν το πρόβλημα και επιδιώκουν φέτος να επιβάλλουν στην πράξη την κατάργηση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών σε όλη την Ελλάδα.

Να απορρίψει τους πολλαπλούς διαχωρισμούς που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση και τους τοπικούς παράγοντες ( μεταφερόμενοι και μη μεταφερόμενοι, μαθητές των κεντρικών δρόμων και των ορεινών χωριών) και τους ελιγμούς για «μισό εισιτήριο». Όταν ξηλώνεται ένα δικαίωμα, ένα άλλο μπαίνει αμέσως στο στόχαστρο της βάρβαρης πολιτικής τους!

Μαζικά και αποφασιστικά παλεύουμε ενωμένοι για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Καλούμε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς να πλημμυρίσουμε την συγκέντρωση (10 πμ Εργατικό Κέντρο) την διαδήλωση και την κεντρική εκδήλωση (πλατεία Πυθαγόρα) της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Δεν θα διώξουν τα παιδιά των εργαζομένων από τα σχολεία!

Αγώνας ανυποχώρητος μέχρι τη νίκη!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου
Σάμος 23-9-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: